Muggen, kakkerlakken, meikevers en knaagdieren kunnen meer zijn dan alleen maar overlast – ze kunnen ook een gevaar voor de gezondheid zijn. Met name voor kinderen en huisdieren kan dit extra erg zijn. Ongediertebestrijding is daarom ook essentieel om uw huis en gezin veilig te houden tegen deze indringers. Hier volgen enkele tips voor een succesvolle strategie voor ongediertebestrijding 

Zelf ongedierte bestrijden

Het kan ongelooflijk bevredigend zijn om zelf een ongedierteprobleem aan te pakken. Er zijn vele manieren om dit te doen, en de beste manier hangt af van het soort ongedierte waar u mee te maken heeft. In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire methodes om ongedierte te bestrijden en geven we tips om zelf aan de slag te gaan. Houd in gedachten dat het belangrijk is om de veiligheidsinstructies zorgvuldig te lezen voordat u begint met welke vorm van ongediertebestrijding dan ook. Veel in de handel verkrijgbare producten kunnen gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik. Met dat gezegd, laten we aan de slag gaan!

Ten eerste, identificeer het ongedierte dat zich in uw huis bevindt. U kunt dit doen door uw voedselvoorraden te inspecteren. Een groot deel van het ongedierte komt namelijk af op voedsel. Echter zijn er ook soorten die zich aantrekken tot planten. Wanneer u bij uw voorraden of planten niks ziet probeer dan te zoeken naar tekenen van uitwerpselen of nesten, en te controleren op schade aan uw eigendommen. Kijk ook goed op donkere en verscholen plaatsen waar ze zich kunnen nestelen, denk hierbij aan een zolder of weinig gebruikte kasten en kruipruimtes.

Als je eenmaal weet met wat voor soort ongedierte je te maken hebt, kun je stappen gaan ondernemen om er vanaf te komen. Eén methode is het gebruik van insecticiden of rodenticiden, die je bij de meeste bouwmarkten kunt kopen. Het is echter belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en precies te doen wat hier staat. Hiermee is de kans groter op een goed resultaat.

Een professional inhuren

Als je hebt besloten dat het toch beter is om een professional in te huren heb je een slimme beslissing genomen. Vaak lukt het nog wel om het ongedierte deels of soms wel helemaal weg te krijgen. Maar het weghouden van het ongedierte kan lastig zijn. De kans is groot dat het ongedierte weer terugkomt, ook wanneer het helemaal weg lijkt te zijn. Het voordeel van het inhuren van een professional is dat deze precies weet hoe je het niet alleen moet bestrijden, maar ook weet hoe je ervoor zorgt dat het daarna weg blijft.

Het enige wat je nu nog moet doen is een gerenommeerde en gekwalificeerde ongediertebestrijder vinden om je te helpen. Probeer dit niet alleen te doen – deze professionals hebben de opleiding en ervaring die nodig zijn om de klus snel en effectief te klaren. Dus waar wacht u nog op? Zoek zo snel mogelijk een professionele en gecertificeerde ongediertebestrijder bij u in de buurt. Gelukkig heb je tegenwoordig veel partijen die je hiermee kunnen helpen verdeeld over het hele land. Voor ongediertebestrijding in Den Haag zijn heb je bijvoorbeeld een grote keuze uit specialisten. 

Ongedierte voorkomen

Als laatste willen we je ook nog wat tips geven om ongedierte te voorkomen. Ongedierte komt voornamelijk op viezigheid af. Zorg er daarom voor dat voedsel altijd goed verpakt is en netjes is opgeborgen. Bewaar zoveel mogelijk voedsel in de koelkast of de vriezer als dit mogelijk is. Zorg er daarnaast ook voor dat uw huis schoon is en schoon blijft, hiermee zul je het meeste ongedierte al buiten kunnen houden. met name kleine vliegjes en muizen komen hier op voedsel en vuil af.

Iets wat ook altijd kan helpen is het nemen van huisdieren zoals een hond of een kat. Deze kunnen ongedierte afschrikken en verjagen wanneer nodig.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...