Selecteer een pagina

De dropplant is een plant die de laatste tijd flink aan populariteit heeft gewonnen. Maar wat is het nou precies? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Daarom hebben wij alles in deze blog even voor je op een rijtje gezet.

Wat is de dropplant?

Wat is de dropplant? Is het nou een kruid of een lange en rijkbloeiende plant? In het geval van de dropplant is het een beetje van beide. De dropplant is een plant is een lange en rijkbloeiende plant die je tevens kan gebruiken als kruid. De dropplant is niet erg winterhard, hierdoor wordt hij ook regelmatig ingezet als eenjarige plant. De kans dat die de winter overleeft is namelijk niet groot. De dropplant krijgt in de bloei mooie bloemen, hoe de bloemen en de bladeren eruit zien kan verschillen per ras. Zowel de vorm als de kleuren kunnen hierdoor verschillen. Ook is het zo dat de geur van de plant kan verschillen, wanneer je er eentje koopt kan je er beter even goed aan ruiken,  zo weet je zeker dat je er een hebt die je lekker vindt. 

Dropplant zaaien

Een dropplant zaaien doe je het beste binnen.  De kieming van de zaden gaat namelijk sneller op kamer temperatuur. Tevens hoef je dan ook niet bang te zijn voor slakken die jonge plantjes erg lekker vinden. Bij het zaaien van een dropplant doe je ongeveer 4 tot 5 zaden in een potje van 9 x 9 centimeter. Gebruik luchtige potgrond en zorg ervoor dat je de zaden goed verspreid over het oppervlak. Dek de zaden af met een dun laagje grof zand van ongeveer een kwart centimeter.

Na een periode van 1 tot 3 weken zullen de zaadjes zich ontkiemen. Het beste is om ze dan op een koelere plek te zetten, het liefst nog wel binnen. Belangrijk is ook dat je zorgt dat ze genoeg licht krijgen zet ze bijvoorbeeld bij een raam neer. Wanneer de dropplant 10 centimeter groot is kan je ze buiten uitplanten,dit kan zowel in een grote pot of direct in de grond. Let er wel op dat je dit niet te vroeg in het jaar doet. Wacht tot de maand mei zodat de kans op nachtvorst minimaal is.

Dropplant verzorgen

Het belangrijkste bij het verzorgen van een dropplant is dat de grond luchtig en niet te nat is en dat ze genoeg zonlicht krijgt. De plant heeft een gemiddelde voeding nodig doordat de planten 60 tot 120 centimeter groot kunnen worden. Wanneer de planten in een pot zitten met potgrond hebben ze voeding voor 8 weken. Daarna moet je ze afhankelijk van het ras af en toe voeding moeten geven. Hoeveel ze precies nodig hebben staat over het algemeen op de verpakking van de zaden.

Is de dropplant eetbaar?

Een andere vraag over de dropplant die mensen vaak hebben is of deze ook eetbaar is. Dit is zeker waar, het blad en de bloemetjes zijn eetbaar. De bloemetjes worden veel gebruikt als versiering en extra smaakmaker in salades. De bladeren hebben een anijsachtig aroma, al wordt het ook weleens als een muntachtige smaak omschreven. Deze worden vaak gebruikt in kruidige gerechten of salades. Ook zijn de bladeren lekker om op te kauwen of om een thee van te zetten. Al met al zijn er dus vele manieren waarop je deze mooie en lekkere plant kan gebruiken. Echter, wordt er geen drop van gemaakt zoals de naam je misschien zou doen laten denken. 

Meer tips voor je tuin?

Er zijn nog vele andere manieren om je tuin op te leuken. Denk bijvoorbeeld aan prachtige grote zonnebloemen of mooie gekleurde rozen!

Verschillende soorten wespen

Verschillende soorten wespen

Wespen zijn insecten die we natuurlijk allemaal wel kennen, maar wist je dat er talloze verschillende soorten bestaan? Het zijn mooie dieren, maar geven ook last. Zo kunnen ze bijvoorbeeld steken. Heb je last van wespen in de tuin? Zorg dan voor de juiste...

Wanneer en waar gebruik je een LED profiel?

Wanneer en waar gebruik je een LED profiel?

Wil jij graag LED verlichting ophangen in jouw interieur, maar ben je benieuwd naar hoe je deze verlichting kunt installeren in de ruimte? Dan helpen wij je graag verder. De beste manier om te zorgen dat LED strips netjes worden bevestigd op de muren of plafonds, is...

Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Wanneer je gaat verbouwen is een container nodig. Alleen het formaat, het soort afval en de eventuele vergunning die nodig is spelen wel een rol in de keuze. Je wilt dit allemaal eerst goed in kaart hebben. Zo kan je zorgen dat alles goed op orde is. Je leert op deze...