De Moscow Mule is een cocktail bestaande uit wodka, ginger beer en limoensap, geserveerd in een koperen beker. De oorsprong van de cocktail gaat terug naar de jaren 1940 in de Verenigde Staten, waar een barman in Hollywood de drank creëerde als manier om de verkoop van wodka en ginger beer te verhogen. De naam “Moscow Mule” suggereert een Russische connectie, maar deze is niet waar. De cocktail is sindsdien populair geworden in de Verenigde Staten en wordt nu over de hele wereld geserveerd.

Hoe maak je een Moscow Mule?

Het maken van een Moscow Mule is eenvoudig. Hieronder volgt een recept voor een traditionele Moscow Mule:

Ingrediënten:

 • 2 oz wodka
 • 4 oz ginger beer
 • 0,5 oz limoensap
 • ijsblokjes
 • limoenschijfjes voor garnituur

Instructies:

 1. Vul een koperen beker met ijsblokjes.
 2. Voeg 2 oz wodka toe aan de beker.
 3. Voeg 4 oz ginger beer toe aan de beker.
 4. Voeg 0,5 oz limoensap toe aan de beker.
 5. Roer alles goed door.
 6. Garneer met een limoenschijfje.
 7. Serveer direct.

Optioneel kan je ook nog wat verse muntblaadjes toevoegen voor extra smaak of een klein beetje van een siroop zoals agave of honing voor een zoete smaak.

Een Moscow Mule kan worden geserveerd met een rietje, en wordt vaak gedronken uit een koperen beker, zoals eerder beschreven.

Een Moscow Mule is een heerlijke, verfrissende cocktail die perfect is voor een zomerse dag of voor een feestelijke gelegenheid.

Welke wodka is het beste voor een Moscow Mule?

Er is geen specifieke wodka die het beste is voor een Moscow Mule, omdat de smaak van wodka kan variëren afhankelijk van het merk en de prijsklasse.

Een goede kwaliteit wodka is aan te raden voor de beste smaak. Een wodka met een milde smaak zal de smaken van ginger beer en limoensap niet overheersen in de cocktail. Een wodka met een hoog alcoholpercentage kan de smaak van de cocktail verpesten.

Een wodka gemaakt van gerst of tarwe is een goede keuze.

Als u op zoek bent naar een premium wodka voor uw Moscow Mule, dan zijn er veel populaire merken zoals Belvedere, Grey Goose, Ketel One die een goede smaak hebben en geschikt zijn voor deze cocktail.

U kunt ook een wodka uit Rusland of Polen proberen, aangezien deze landen bekend staan om hun wodka productie.

Het belangrijkste is dat je een wodka kiest die je lekker vindt en die past bij je budget.

Welke ginger beer gebruik je voor een Moscow Mule?

Ginger beer is een belangrijk ingrediënt in een Moscow Mule en kan de smaak van de cocktail sterk beïnvloeden. Er zijn veel verschillende merken en soorten ginger beer beschikbaar, dus het kiezen van de juiste ginger beer kan een beetje experimenteren vereisen.

Traditioneel wordt een ginger beer met een hoge concentratie van gember gebruikt in een Moscow Mule. Dit geeft de cocktail een stevige, kruidige smaak.

Een ginger beer met een zoete smaak is ook geschikt voor een Moscow Mule, aangezien dit de zoetheid van de limoensap kan tegenwerken.

Er zijn ook ginger beers met een minder zoete smaak en een beetje zuurder, die ook perfect zijn voor een Moscow Mule.

Er zijn veel merken ginger beer beschikbaar, zoals Fever-Tree, Q, Crabbies, Reed’s, die zich richten op ginger beer met hoge kwaliteit, smaken en textuur.

Als je de smaak van gember niet zo sterk wilt, kun je ook een ginger beer met een minder gember smaak gebruiken.

Het belangrijkste is dat je een ginger beer kiest die je lekker vindt en die past bij je budget. Experimenteer met verschillende merken en soorten om te zien welke ginger beer het beste is voor jouw smaak.

Wat zijn lekkere variaties op de traditionele Moscow Mule?

Er zijn veel variaties op de traditionele Moscow Mule die u kunt proberen. Hier zijn een paar populaire opties:

 1. Dark and Stormy Mule: Hierbij wordt de wodka vervangen door dark rum. Dit geeft de cocktail een donkere en kruidige smaak.
 1. Kentucky Mule: Hierbij wordt de wodka vervangen door bourbon, wat de cocktail een zoete en houtachtige smaak geeft.
 1. Mezcal Mule: Hierbij wordt de wodka vervangen door mezcal, wat de cocktail een rookachtige smaak geeft.
 1. Cider Mule: Hierbij wordt de ginger beer vervangen door cider, wat de cocktail een zoete en appelachtige smaak geeft.
 1. Spicy Mule: Hierbij wordt een beetje jalapeno, tabasco of siracha toegevoegd aan de cocktail voor een pittige smaak.
 1. Aardbei Mule: Hierbij wordt pure aardbei sap toegevoegd aan de cocktail voor een zoete en fruitige smaak.
 1. Grapefruit Mule: Hierbij wordt grapefruit sap toegevoegd aan de cocktail voor een zure en citrusachtige smaak.

Onthoud dat deze variaties op de traditionele Moscow Mule een beetje experimenteren vereisen en dat de hoeveelheid van de ingrediënten aangepast kan worden naar smaak.

Waarom drink je de Moscow Mule uit een koperen beker?

Er zijn verschillende verhalen over waarom de Moscow Mule traditioneel wordt geserveerd in een koperen beker. Een van de verhalen suggereert dat de koperen beker werd gebruikt omdat het de smaak van de ginger beer en limoensap zou versterken, en ook zou zorgen voor een koel effect. Een ander verhaal suggereert dat de koperen beker werd gebruikt omdat het een gebrek aan glazen bekers in de bar waar de cocktail werd bedacht. Het is echter ook wel bekend dat koperen bekers vaak gebruikt worden bij dranken die gekoeld worden geserveerd, omdat koper een goede warmtegeleider is en daardoor de drank sneller afkoelt.

Waarom heet deze cocktail de Moscow Mule?

De oorsprong van de naam “Moscow Mule” is onduidelijk, maar er zijn verschillende verhalen die worden verteld over hoe de cocktail zijn naam heeft gekregen.

Een van de verhalen suggereert dat de cocktail werd genoemd naar de stad Moskou, omdat de makers van de drank, een barman in Hollywood, probeerde de verkoop van wodka te verhogen en de associatie met Rusland zou helpen.

Een ander verhaal suggereert dat de naam “Moscow Mule” werd gekozen omdat de koperen beker waarin de cocktail werd geserveerd, vaak werd geassocieerd met Rusland.

Er is echter geen concrete aanwijzing dat de drank een connectie met Rusland of Moskou heeft. De naam Moscow Mule kan ook zijn gekozen omdat het klonk als een interessante en catchy naam voor een cocktail.

Het is belangrijk om te weten dat de oorsprong van de naam Moscow Mule geen band heeft met Rusland, het is gewoon een naam die is bedacht om de drank commercieel aantrekkelijk te maken.

Heb je een cocktailparty en wil je graag wat hapjes serveren voor je gasten? Lees dan onze blog over makkelijke hapjes voor veel mensen.

Vier Oktoberfest thuis met vrienden en familie

Vier Oktoberfest thuis met vrienden en familie

Ben je klaar om de gezelligheid en vrolijkheid van Oktoberfest naar je eigen huis te halen? Ja, je hoort het goed! Wie zegt dat je naar München moet reizen om dit iconische feest te vieren? Vandaag deel ik met jou hoe je met een paar simpele stappen een onvergetelijk...

Met deze decoraties breng je sfeer in je woonkamer

Met deze decoraties breng je sfeer in je woonkamer

Dit artikel is een betaald partnerschap met Hema Wil je je woonkamer graag gezelliger maken? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: met de juiste decoraties kun je je ruimte transformeren in een gezellige en stijlvolle plek waar je graag tijd doorbrengt. Gebruik...

De deurknop: De leukste thuis

De deurknop: De leukste thuis

Enig idee hoe vaak je naar een deurknop kijkt? Onbewust en bewust is dat vele keren per dag en dus duizenden keren per jaar! Dan kun je maar beter zorgen dat die deurknop mooi is en past in de rest van jouw inrichting. De deurknop is de leukste thuis Ken je dat...