Selecteer een pagina

Het is een trend die eigenlijk al jaren geleden is ontstaan en de populariteit niet lijkt te verliezen: landelijke meubels in het interieur. Door landelijke meubels voelt het gehele interieur gelijk een stuk huiselijker, knus en gezellig aan. En dat is nu precies waarom deze trend nooit uit de mode zal raken! Wie houdt er nu niet van een huis waar je jezelf écht thuis kunt voelen? Als jij van de landelijke stijl houdt, maar je op dit moment niks landelijks in het interieur hebt staan, hoef je niet gelijk de hele bankrekening te plunderen. Je kunt landelijke meubels namelijk prima combineren met andere stijlen. Zolang jij het maar mooi vindt! 

Stoer en toch landelijk

Misschien komt het niet gelijk in je op om een stoere, industriële woonstijl te combineren met landelijke meubels. Toch kan het zorgen voor nét dat stukje warmte en gezelligheid in huis wat je nu misschien wel mist. Het is hartstikke gaaf om industriële lampen te hangen boven een landelijke tafel. Als je vervolgens ook nog eens voor stoere stoelen aan de ene kant kiest en een bankje met schapenvel aan de andere kant van de tafel, dan heb je het beste van twee stijlen met elkaar gecombineerd. Natuurlijk zijn er ook nog meer manieren om landelijke meubels te combineren met een stoere en industriële inrichting. Gooi een stoffen kleedje over de bank of zet juist een landelijke stoel neer als echte eyecatcher in het interieur. 

Landelijke meubels en verlichting

Misschien wel één van de eenvoudigste manieren om een landelijke touch te geven aan je huidige interieur, is door eens goed te kijken naar de verlichting. Lampen zijn namelijk in de regel vrij basic, maar kunnen wel net die ene bepaalde uitstraling geven aan het interieur. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke staande lamp in de hoek of juist voor een opvallende lamp boven de eettafel. Met een relatief kleine aanpassing in de verlichting creëer je meteen een hele andere, meer landelijke sfeer in huis. Kijk ook eens naar het soort verlichting van de lamp. Door een andere kleurtemperatuur te kiezen, creëer je extra warmte in huis. Niet letterlijke warmte, maar de kleur van het licht oogt dan warm. Hierbij geldt dat hoe hoger het aantal Kelvin is, hoe ‘kouder’ of ‘witter’ het licht is. 

Gebruik accessoires

Zijn opvallende, landelijke meubels niet helemaal jouw ding? Maar ben je toch op zoek naar wat extra warmte, gezelligheid of opvulling in huis? Dan kun je natuurlijk ook helemaal los gaan met accessoires. Kies voor grote kaarsen in kandelaars, landelijke kussens op de bank en een leuk tapijt. Met accessoires kun je niet alleen je thuis meer een thuis maken, je kunt bijvoorbeeld ook je werkplek heel eenvoudig omtoveren met accessoires. Zodat jij je, ook op je werk, toch nog een beetje thuis voelt. Wil je de projectinrichting van de werkplek aan professionals overlaten? Kies dan voor een organisatie zoals Conceptual Furniture. Zij helpen met het optimaal inrichten van een fijne en effectieve werkplek. Wie weet kun je de tips ook nog gebruiken voor in je eigen landelijke interieur