Selecteer een pagina

Een van de meest voorkomende vragen over brandhout is: “Wat voor soort hout moet ik nemen?” Er zijn veel verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden om een kampvuur te maken. Als je op zoek bent naar een snel antwoord, gekruid hardhout zoals eikenhout en esdoornhout branden meestal langer, maar geven misschien niet zo veel warmte of licht. Voor een betere ervaring, probeer zachthout zoals dennen en sparren die de neiging hebben om sneller te branden, maar ook meer warmte en licht afgeven.

Hoe bouw je een open haard in je huis

Je kunt je eigen mini-open haard maken, die net zo aangenaam zal zijn en hetzelfde gevoel van warmte en comfort geeft als een open haard. Je kunt dit doen door haardhout naast de haard te stapelen en het met een lucifer aan te steken. Het haardhout moet ongeveer anderhalf keer zo hoog zijn als de opening van uw open haard. Zo kun je jouw haard gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over rook of vonken die uit de haard komen. Het is het beste als je hiervoor droog hout gebruikt, zoals ceder- of dennenhout.

Als je op zoek bent naar een snel antwoord, brandt doorgewinterd hardhout zoals eiken en esdoorn meestal langer, maar geeft misschien niet zo veel warmte of licht. Voor een betere ervaring probeer zacht hout zoals dennen en sparren die de neiging hebben om sneller te branden terwijl ze meer warmte en licht afgeven.

Gebruik dennenhout om kampvuur te maken

Dennenhout is een zachte houtsoort die snel en heet brandt, perfect voor als je een vuur nodig hebt dat maar een paar uur duurt. Het is ook goed om op te koken, omdat het niet te veel rook veroorzaakt. Dennenhout is in de meeste delen van de VS overal verkrijgbaar, dus het is gemakkelijk te vinden  We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als mensen constant vragen of ze bij ons kampvuur mogen komen. Tenzij je met je vrienden of familie kampeert, is de kans groot dat dit in deze tijd van het jaar vaak gebeurt. Wat is een betere manier om mensen weg te houden dan met een uit de hand gelopen vuur? Dennen zorgen af en toe voor een onwelkome rookwolk, die de meeste mensen zal afschrikken om dichterbij te komen.

PVC buizen in je huis plaatsen

PVC buizen in je huis plaatsen

Als je op zoek bent naar pvc buizen voor je huis, kan het moeilijk zijn om te weten welke de beste is. lees hier onze tips!