Selecteer een pagina

Wanneer je gaat verbouwen is een container nodig. Alleen het formaat, het soort afval en de eventuele vergunning die nodig is spelen wel een rol in de keuze. Je wilt dit allemaal eerst goed in kaart hebben. Zo kan je zorgen dat alles goed op orde is. Je leert op deze plek alles over afvalcontainers.

Welke container sluit aan op de werkzaamheden?

De woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer hebben allemaal hun eigen kenmerken. Dat betekent dus ook dat het andere afvalstromen met zich meebrengt. Dit kan gaan om bijvoorbeeld steenpuin, hout, kunststof, beton of plastic afval. Of iets anders.

De juiste container voor de badkamer

Een verbouwing van een badkamer betekent dat je bijvoorbeeld tegels, de douche, badkuip en het toilet moet afvoeren. Dit kan je allemaal doen in een bouw- en sloopcontainer. Heb je alleen tegels en een keramische pot of wasbak? Dan is een steenpuincontainer ook gewoon een goede optie om te bestellen.

De juiste container voor de keuken

Wanneer je de keuken aanpakt, dan kan je hout, leidingen, steen, maar ook een fornuis tegenkomen. Daarom kan je zowel een afvalcontainer, grofvuilcontainer als bouw- en sloopafvalcontainer gebruiken. Pas wel op, witgoed van koelkasten, vriezers en vaatwassers moet je bij de gemeente inleveren. 

De juiste container voor de woonkamer

Het verbouwen van de woonkamer vraagt om een grotere container van 10 m3. Dit komt door de vele verschillende soorten stromen die vrijkomen. Dit kan met een bouw- en sloopcontainer worden opgevangen. Zo weet je zeker dat je alles er goed in kwijt kan als je aan de slag gaat.

De juiste container voor de tuin

Het gras uit de tuin halen kan het best met een container voor grond met graszoden. Het aanpakken van de tuin betekent dat er veel grond vrijkomt. Daar zijn specifieke containers voor te krijgen om te gebruiken. Als er ook stenen in zitten, dan is er ook een container voor zand met steenpuin. Al het andere afval kan in de restafvalcontainer worden afgevoerd indien nodig.

Huisgadgets die elke wijnliefhebber moet hebben

Huisgadgets die elke wijnliefhebber moet hebben

Wijnliefhebbers weten dat de ervaring van het genieten van een goede fles wijn verder gaat dan het drankje zelf. Het gaat om de sfeer, de presentatie en het gevoel dat elke slok met zich meebrengt. Voor de echte wijnenthousiasten zijn er talloze huisgadgets die deze...

De diverse tegellooks voor jouw interieur

De diverse tegellooks voor jouw interieur

Tegels vormen een integraal onderdeel van ons interieurdesign en spelen een cruciale rol in zowel esthetiek als functionaliteit. Ze bieden duurzaamheid en schoonheid, en er is een breed scala aan tegellooks om uit te kiezen. In dit uitgebreide artikel zullen we vier...

Tips voor een succesvolle aankoop van je eerste woning

Tips voor een succesvolle aankoop van je eerste woning

Het kopen van je allereerste huis is een mijlpaal in je leven die een diepgaande impact kan hebben op je financiën en levensstijl. Het is een beslissing die niet overhaast moet worden genomen, maar eerder met zorgvuldige overweging en planning. In dit artikel gaan we...