Selecteer een pagina

Wanneer je gaat verbouwen is een container nodig. Alleen het formaat, het soort afval en de eventuele vergunning die nodig is spelen wel een rol in de keuze. Je wilt dit allemaal eerst goed in kaart hebben. Zo kan je zorgen dat alles goed op orde is. Je leert op deze plek alles over afvalcontainers.

Welke container sluit aan op de werkzaamheden?

De woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer hebben allemaal hun eigen kenmerken. Dat betekent dus ook dat het andere afvalstromen met zich meebrengt. Dit kan gaan om bijvoorbeeld steenpuin, hout, kunststof, beton of plastic afval. Of iets anders.

De juiste container voor de badkamer

Een verbouwing van een badkamer betekent dat je bijvoorbeeld tegels, de douche, badkuip en het toilet moet afvoeren. Dit kan je allemaal doen in een bouw- en sloopcontainer. Heb je alleen tegels en een keramische pot of wasbak? Dan is een steenpuincontainer ook gewoon een goede optie om te bestellen.

De juiste container voor de keuken

Wanneer je de keuken aanpakt, dan kan je hout, leidingen, steen, maar ook een fornuis tegenkomen. Daarom kan je zowel een afvalcontainer, grofvuilcontainer als bouw- en sloopafvalcontainer gebruiken. Pas wel op, witgoed van koelkasten, vriezers en vaatwassers moet je bij de gemeente inleveren. 

De juiste container voor de woonkamer

Het verbouwen van de woonkamer vraagt om een grotere container van 10 m3. Dit komt door de vele verschillende soorten stromen die vrijkomen. Dit kan met een bouw- en sloopcontainer worden opgevangen. Zo weet je zeker dat je alles er goed in kwijt kan als je aan de slag gaat.

De juiste container voor de tuin

Het gras uit de tuin halen kan het best met een container voor grond met graszoden. Het aanpakken van de tuin betekent dat er veel grond vrijkomt. Daar zijn specifieke containers voor te krijgen om te gebruiken. Als er ook stenen in zitten, dan is er ook een container voor zand met steenpuin. Al het andere afval kan in de restafvalcontainer worden afgevoerd indien nodig.

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Zwam in huis: een veelvoorkomend probleem Een van de meest voorkomende problemen waarmee huiseigenaren te maken krijgen, is de aanwezigheid van zwam in huis. Zwam is een schimmel die hout aantast en kan leiden tot ernstige schade aan de structuur van je woning. Twee...

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak is een belangrijk aspect van het onderhoud van elk gebouw. Of het nu gaat om een kantoor, een winkel of een woning, regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en aangename omgeving om in te werken of te leven. Naast dagelijkse schoonmaak is periodieke...