Selecteer een pagina

Wil jij graag LED verlichting ophangen in jouw interieur, maar ben je benieuwd naar hoe je deze verlichting kunt installeren in de ruimte? Dan helpen wij je graag verder. De beste manier om te zorgen dat LED strips netjes worden bevestigd op de muren of plafonds, is door gebruik te maken van een LED profiel. Maar wat is een LED profiel precies en wat zijn de voordelen? Wij leggen het allemaal uit in dit artikel.

Wat is een LED profiel?

Een LED profiel is eigenlijk een lange strook met een uitsparing. In deze uitsparing kan jij een LED strip in stoppen. Met behulp van het profiel weet jij zeker dat de LED strip stevig op zijn plek zit. Ook zorgt het ervoor dat je de strip vervolgens makkelijker kan bevestigen op de gewenste plek. Een LED profiel is van aluminium gemaakt. Een groot voordeel van de LED profielen, is dat ze in iedere ruimte te gebruiken zijn. Doordat er een oxidelaag is aangebracht aan de profielen, zijn ze bestendig tegen roest. Hierdoor zijn ze dus geschikt om te gebruiken in een badkamer of in de buitenlucht. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de LED strip zelf ook waterdicht is voordat je ze in een vochtige ruimte installeert.

Wanneer komt een LED profiel goed van pas?

Een LED profiel komt vrijwel altijd van pas wanneer je een LED strip in de ruimte wilt installeren. Het voornaamste voordeel van de profielen is dat ze het erg makkelijk maken om bevestigd te worden op een platte ondergrond. Wanneer jij bijvoorbeeld LED strips op het plafond, in de keuken of onder een kast wilt plaatsen, dan helpt een LED profiel ervoor dat dit makkelijk gebeurd.

De verschillende soorten LED profielen

Ondanks dat de LED profiel een simpel product lijkt, is het in allerlei soorten en maten te vinden. Zo bestaan er bijvoorbeeld specifieke LED profielen voor op de muur en voor op het plafond. Wanneer je een led strip op een hoek wilt aanbrengen, bijvoorbeeld de hoek tussen de muur en het plafond, dan bestaat er ook een speciaal hoekprofiel wat je kunt gebruiken. Iedere individuele profiel is erop ontworpen om de verlichting op een zo’n optimaal mogelijk manier te laten schijnen in de ruimte. Tegenwoordig bestaan er ook inbouw profielen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken in de treden van de trap. De inbouw profielen zorgen ervoor dat de led verlichting en de trap een geheel wordt, in plaats van dat er een led strip bovenop zit. 

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Zwam in huis: een veelvoorkomend probleem Een van de meest voorkomende problemen waarmee huiseigenaren te maken krijgen, is de aanwezigheid van zwam in huis. Zwam is een schimmel die hout aantast en kan leiden tot ernstige schade aan de structuur van je woning. Twee...

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak is een belangrijk aspect van het onderhoud van elk gebouw. Of het nu gaat om een kantoor, een winkel of een woning, regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en aangename omgeving om in te werken of te leven. Naast dagelijkse schoonmaak is periodieke...