Een parketvloer is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar mooi houden van de vloer kan een uitdaging zijn als je niet precies weet hoe je een parketvloer moet onderhouden. Met de juiste zorg en aandacht kun je er namelijk voor zorgen dat je parketvloer er jarenlang als nieuw uitziet. Lees de tekst hieronder door voor de 5 beste onderhoud tips om je parketvloer mooi te houden.

Tip 1. Zorg voor de beste afwerking

Wil je je parketvloer zo lang mogelijk mooi houden, dan is een goede afwerking van essentieel belang. Is de parketvloer netjes afgewerkt, dan gaat de vloer vanzelfsprekend ook langer mee. Tijdens het afwerken dien je dan ook voor topkwaliteit producten te kiezen, zoals professionele parketlak of olie. Neem de gebruiksaanwijzing van het product goed door voordat je de vloer gaat afwerken. 

Tip 2. De vloer schoonmaken en schoonhouden

Houd je parketvloer dagelijks schoon. Mors je iets op de vloer, ruim het direct op om schade op de vloer te voorkomen. Maak je gebruik van een dweil? Wring de dweil dan eerst goed uit voordat je de vloer gaat dweilen en maak gebruik van geschikt reinigingsmiddel voor parketvloeren. Je kunt een geschikte parketreiniger bestellen bij diverse aanbieders. 

Tip 3. Zorg voor regelmatig onderhoud

Een parketvloer dien je periodiek te onderhouden, vooral als je wilt dat je vloer lang meegaat en de schoonheid en glans blijft behouden. In de meeste gevallen kun je uitgaan dat een parketvloer elke 2 tot 3 jaar onderhevig is aan een grondige onderhoudsbeurt. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt de vloer niet alleen schoongemaakt, maar ook met olie behandeld, opgeschuurd en opnieuw gelakt.

Tip 4. Viltjes plaatsen onder meubelstukken

Heb je zware meubels in huis, plaats dan viltjes aan de onderkant. Moet je je meubels gaan verschuiven van plaats en kun je ze niet makkelijk optillen, dan worden beschadigingen als deuken, strepen en krassen op de parketvloer geminimaliseerd.

Tip 5. Sloffen en sokken aandoen

Door het dragen van sloffen of sokken binnenshuis, beschadig je je parketvloer minder. De vloer wordt namelijk vele malen minder belast, waardoor je parketvloer ook langer meegaat en er langer mooi uit blijft zien. Voorkom het dragen van schoenen met hakken en loop liever niet met je modderige schoenen binnenshuis. De zandkorrels kunnen je vloer beschadigen. Bij AllesVoorUwVloer.nl kun je terecht voor alle spullen die je nodig hebt om je parketvloer mooi te houden.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...