Kerkrade is een prachtige plek in Zuid-Limburg aan de grens met Duitsland. Het is een stad waar gezelligheid, ontmoeting en verbondenheid centraal staan. Het is een stad met vele gezichten. Je kunt het hele jaar volop evenementen bezoeken, genieten van de natuur of een smullen in één van de vele restaurants. Verhuizen naar Kerkrade voelt als een warm bad, want ondanks dat het een stad is, heeft het een echt dorps karakter. Wil jij graag meer weten over Kerkrade? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal te beleven valt. 

Prachtige omgeving

Limburg staat bekend als één van de mooiste provincies van ons land en dat is niet voor niks. In Kerkrade is de natuur altijd binnen handbereik. Kerkrade is omgeven met bossen, water en landerijen. Zo vind je hier de Anstelvallei. De valllei bestaat uit hellingbossen, glooiende weilanden en kristalheldere beekjes. Daarnaast vind je hier ook het veertiende -eeuwse Kasteel Erentein. Verder is ook het Wormdal een prachtig natuurgebied. Wandel langs de snelstromende rivier en misschien spot je zelfs een ijsvogel of de bever. Ook kun je een bezoek brengen aan de monumentale Baalsbruggermolen. Dit is een 900 jaar oude watermolen die vroeger tot Abdij Rolduc behoorde. 

Cultuur

Van carnaval tot de Romeinen: Kerkrade heeft een rijke cultuurhistorie. Kerkrade was de oudste mijnstad in Nederland. In de middeleeuwen was Kerkrade de plek voor het delven van steenkool. Abdij Rolduc was het centrum van de steenkoolwinning. Tijdens de industriële revolutie floreerde de gehele Mijnstreek. In rap tempo groeide het aantal mijnbedrijven. Maar eind jaren ’60 kwam er een einde hieraan. De enige mijn die nog over is, is Schacht Nulland. Schacht Nulland is de oudste steenkolenmijn en tevens rijksmonument.

Daarnaast staat Limburg bekend om het vieren van carnaval, dus natuurlijk ook in Kerkrade. Het carnavalsseizoen start op 11-11 en tijdens de drie dagen waarop carnaval wordt gevierd, trekken er kleurrijke optochten door de verschillende wijken van Kerkrade. Traditiegetrouw wordt op carnavalsdinsdag het seizoen afgesloten met ‘KloneTrekke’. Dan komen alle clowns naar Kerkrade toe om gezamenlijk het carnavalsseizoen af te sluiten.

Leuk avondje uit

In Kerkrade valt genoeg te beleven. Na het werk ergens een hapje eten? Door heel Kerkrade vind je de meest heerlijke restaurantjes en cafés. Op de Markt in Kerkrade zijn een er een aantal te vinden, zoals Jules, Suus en Dé Wieëtsjaf. Als je in het weekend op zoek bent naar een leuke activiteit met vrienden of familie, dan is er voor ieder wel wat leuks te beleven bij LeisureDome. Het LeisureDome ligt tegenover het Roda Stadion en biedt vermaak voor jong en oud. Je kunt hier onder andere bowlen, lasergamen, naar de bioscoop of proberen te ontsnappen uit één van de escape rooms. 

Lage prijzen

Overal rijzen de woningprijzen de pan uit, ook in Limburg. Maar in Limburg vallen de prijzen ten opzicht van de Randstad nog redelijk mee. Waar in de Randstad een woning gemakkelijk € 400.000,- kost, ligt dit in Kerkrade een stuk lager met een gemiddelde koopsom van iets meer dan € 216.000,-. In Kerkrade krijg je dus meer woning voor je geld. 

Over de grens

Kerkrade grenst met Duitsland. Ideaal als je even moet tanken, of boodschappen moet doen. In Duitsland ben je namelijk in de meeste gevallen voor veel producten een stuk goedkoper uit. Dit merk je ook als je bijvoorbeeld uit eten gaat. Een leuke plek om regelmatig te bezoeken als je in Kerkrade woont, is Aken. Aken is een prachtige stad in de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen. Midden in het centrum, rondom de Dom, bevinden zich talloze winkelstraatjes. Hier vind je allemaal kleine boetiekjes en restaurants. Natuurlijk kun je in één van deze restaurants smullen van een echte Duitse schnitzel of curryworst. Vooral in december moet je een bezoek brengen aan de kerstmarkt in Aken. Het centrum staat dan vol met allemaal kraampjes met leuke spullen, maar ook kun je een heerlijke, warme glühwein bestellen. 

Ben je na het lezen van alles over Kerkrade toch verkocht? Een makelaar Kerkrade kan jou vast en zeker helpen met het verwezenlijken van een verhuizing naar deze mooie stad. 

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...