Selecteer een pagina

Tijdens de verbouwing van de badkamer kun je deze een tijdje niet gebruiken. Dat is een gemis, want eigenlijk kunnen we niet zonder een badkamer in huis. Daarom is het belangrijk dat je, voordat je een badkamer gaat verbouwen in Rotterdam, duidelijk weet wat je wilt en hoe je het gaat doen. Lees hier de tips om de renovatie van je badkamer zo spoepel mogelijk te laten verlopen.

Bepaal je budget

Stap een voor de renovatie van je badkamer is het vaststellen van een budget. Dit is belangrijk omdat je op deze manier weet hoe uitgebreid de renovatie kan zijn. Kies je voor een compleet nieuwe inrichting, inclusief tegels, andere badkamermeubels en verlichting? Of wordt het beperkt tot het vervangen van het bad en maak je van de douchecabine een inloopdouche. Komt er ook nog sloopwerk aan te pas? Welke gereedschappen heb je nodig en heb je deze al in huis? Met name voor sloopwerk moet je vaak gereedschappen aanschaffen zoals bijvoorbeeld een klaphamer. Lees hier alles over hoe je een klaphamer veilig en effectief gebruiken kunt.

Voordat je een beslissing neemt, is het ook goed om de kosten voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden hierin mee te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een loodgieter inhuren of je kunt de renovatie van de badkamer aan een professioneel bedrijf uitbesteden. Hoe meer je zelf doet hoe voordeliger het wordt, tenzij je allerlei dure gereedschappen moet aankopen.

Maak een plan en houd je aan de planning

Nadat je het budget hebt vastgesteld, is het tijd om een plan te maken. Hierbij neem je zowel de volgorde waarin de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd in op als de tijd waarin werkzaamheden klaar moeten zijn. Met een compleet overzicht voorkom je dat de renovatie vertraging oplevert omdat er een leiding nog niet aangesloten is terwijl de tegelzetter al ingepland is. Of je voorkomt dat er materialen niet geleverd zijn die je wel nodig hebt om door te kunnen werken. Weet je nog niet precies wat je met je badkamer wilt? Kijk dan eens hier voor kleine badkamer inspiratie.

Denk vooraf na over de veiligheid

Houd tijdens de voorbereiding van de renovatie direct rekening met de veiligheid tijdens het gebruik van de badkamer. Bestel dus vloertegels die, ook als ze vochtig worden, niet glad worden en teken bovendien veiligheidssteunen bij het bad of de douche in als je dat noodzakelijk vindt. Extra veiligheid kan tevens bestaan uit het weglaten van een verhoogde doucherand, zodat niemand daar over kan struikelen. Of je kiest een bad met een lagere rand voor een comfortabele instap.

Kleine badkamer inspiratie: Maak het Meeste van Je Kleine Ruimte”

Kleine badkamer inspiratie: Maak het Meeste van Je Kleine Ruimte”

Je kleine badkamer is meer dan alleen een functionele ruimte. Het is een plek waar je je dag begint en eindigt, een oase van ontspanning en zelfzorg. Of je nu een ruime badkamer hebt of een kleine en knusse ruimte, er zijn talloze manieren om deze belangrijke ruimte...

Dakgoot Ontstoppen: Eenvoudige Tips om Zelf Aan de Slag te Gaan

Heb je last van een verstopte dakgoot en wil je weten hoe je deze zelf kunt onstoppen? Een verstopte dakgoot kan leiden tot lekkages en schade aan je huis, dus het is belangrijk om snel actie te ondernemen. In deze blog delen we handige tips en stappen om zelf je...

Tips om verstandig te stoken met een houtkachel

Tips om verstandig te stoken met een houtkachel

Stook je met een houtkachel, dan is dit een hele slimme manier van verwarmen. Verwarm je je woning met een houtkachel, dan doe je dat zonder aanslag te doen op de voorraad fossiele brandstoffen. Hout is namelijk een natuurlijke brandstof en is heel duurzaam door het...