Selecteer een pagina

Er wordt in huishoudens wel heel veel afval geproduceerd. Dit wordt ook allemaal netjes gescheiden. Je hebt restafval, oud papier, plastic, groen en nog veel meer. Je hebt hier natuurlijk ook aparte zakken en een restafvalcontainer voor. Dit is wel heel goed geregeld, maar toch kan het nog veel beter met deze tips en tricks.

Met gemak goed scheiden

Het is niet lastig om afval goed te scheiden. Je moet alleen wel even de simpele trucs op de juiste wijze toepassen. Zo is het bijvoorbeeld slim om de bakken en zakken bij elkaar te zetten zodat het je veel minder werk kost. Het is daarnaast ook slim om aan enkele andere zaken te denken als je het gaat scheiden. Dit maakt dat je het beter kan aanpakken.

De juiste plek en grootte

Het is belangrijk om te zorgen voor een afvalbak die staat op de plek waar het afval wordt geproduceerd. Dit maakt het veel gemakkelijker weggooien. Dat werkt echter alleen wanneer deze ook voldoende groot is. Daarvoor zoek je een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl uit. Zo weet je zeker dat je het jezelf gemakkelijk maakt.

De juiste routine

Het is ook belangrijk om jezelf routines aan te leren als het om afval scheiden gaat. Denk bijvoorbeeld aan het platvouwen van kartonnen dozen. Zo kan je ze direct bij het oud papier stoppen. Of denk aan het direct boven de groencontainer schillen van een appel zodat je die resten direct op de juiste plek weggooit.

Maak het scheiden gemakkelijker

Het is ook slim om het scheiden van het afval gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld door de afvalbakken voor de verschillende stromen bij elkaar te zetten. Je kan hier ook systemen voor aanschaffen, of je maakt ze gewoon zelf. Dit wordt ook wel een recycling station genoemd. In bedrijven is dit al heel gebruikelijk.

Houd het netjes

Wil je dat afval goed wordt verwerkt? Zorg dan ook dat dit gestimuleerd wordt. Zo moet bijvoorbeeld de plek waar je de afvalbakken zet er ook altijd netjes uitzien. Alleen al omdat dit een psychologisch effect heeft. Dit helpt om beter te blijven scheiden.

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Zwam in huis: een veelvoorkomend probleem Een van de meest voorkomende problemen waarmee huiseigenaren te maken krijgen, is de aanwezigheid van zwam in huis. Zwam is een schimmel die hout aantast en kan leiden tot ernstige schade aan de structuur van je woning. Twee...

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak is een belangrijk aspect van het onderhoud van elk gebouw. Of het nu gaat om een kantoor, een winkel of een woning, regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en aangename omgeving om in te werken of te leven. Naast dagelijkse schoonmaak is periodieke...