Selecteer een pagina

Als je een eigen tuin hebt, wil je natuurlijk dat je daar zo veel mogelijk gebruik van kunt maken. Daarom kan het aan te raden zijn om de tuin zo in te delen dat je ook bij minder goed weer nog steeds lekker in de tuin kunt zitten. Zo kan een terras met overkapping vaak een goed idee zijn. Het is echter ook van belang dat je kunt genieten van je tuin in volledige privacy. Daarom is het zo dat je je tuin over het algemeen wil afschermen door middel van een hek. Het is echter ook mogelijk om voor een haagplant te kiezen. Dit is vaak leuker en goedkoper dan als je een hek zou laten plaatsen.

Een haagplant zorgt voor frisse lucht

Een van de redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een haagplant, is het feit dat je hiermee de lucht zuivert. Hagen nemen namelijk allemaal koolstofdioxide op en maken hier weer zuurstof van. Koolstofdioxide is een van de broeikasgassen die voor de opwarming van de aarde zorgt. Hoe meer hiervan dus kan worden opgenomen, hoe beter dit is. Verder zorg je er dus voor dat de lucht rondom jouw tuin net wat frisser is dan het anders zou zijn geweest. Dit is toch wel echt een voordeel ten opzichte van een hek.

Haal vogels in je tuin

Verder is het natuurlijk erg leuk als je wat vogels en andere beestjes in je tuin hebt zitten. Zo kan het enorm leuk zijn om wat vogelvoer op te hangen en lekker te kunnen kijken naar al die kleine vogeltjes. Een andere manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je meer vogels in je tuin krijgt, is door een haagplant te nemen. Een haag is namelijk een waar paradijs voor vogeltjes. Ze kunnen zich daar verstoppen en ze kunnen er ook nog eens nestjes in bouwen. Verder zit er vaak een heleboel voedsel verstopt in een haag voor de vogeltjes.

Een haagplant laat egels en kikkers door

Verder is het goed om te weten dat je met een haagplant ook andere kleine dieren binnen kunt laten. Het is namelijk erg leuk als je een egeltje in je tuin ziet of als je ziet dat er kikkers in je vijver zitten. Dit kan alleen als je je tuin niet hermetisch hebt afgesloten van de rest van de wereld. Als je een hek zou laten plaatsen, is dat wel het geval, maar bij een haag kunnen kleine diertjes nog steeds je tuin in komen. Dit is natuurlijk erg leuk en is dus zeker een reden om voor een haag te kiezen.

Online kwekerij – Qweeker

Een goedkope optie

Verder is het ook goed om te weten dat een haagplant ten opzichte van een hek vaak een heel stuk goedkoper is. Hierdoor is het dus een goed idee voor een low budget tuin. Voor een stevig hek betaal je al gauw enkele honderden euro’s, terwijl een haag vaak maar een paar tientjes kost. Op die manier kun je je tuin dus goed beschermen, zonder dat je daar heel veel geld voor hoeft uit te geven.

Huisgadgets die elke wijnliefhebber moet hebben

Huisgadgets die elke wijnliefhebber moet hebben

Wijnliefhebbers weten dat de ervaring van het genieten van een goede fles wijn verder gaat dan het drankje zelf. Het gaat om de sfeer, de presentatie en het gevoel dat elke slok met zich meebrengt. Voor de echte wijnenthousiasten zijn er talloze huisgadgets die deze...

De diverse tegellooks voor jouw interieur

De diverse tegellooks voor jouw interieur

Tegels vormen een integraal onderdeel van ons interieurdesign en spelen een cruciale rol in zowel esthetiek als functionaliteit. Ze bieden duurzaamheid en schoonheid, en er is een breed scala aan tegellooks om uit te kiezen. In dit uitgebreide artikel zullen we vier...

Tips voor een succesvolle aankoop van je eerste woning

Tips voor een succesvolle aankoop van je eerste woning

Het kopen van je allereerste huis is een mijlpaal in je leven die een diepgaande impact kan hebben op je financiën en levensstijl. Het is een beslissing die niet overhaast moet worden genomen, maar eerder met zorgvuldige overweging en planning. In dit artikel gaan we...