Selecteer een pagina

Het is tijd om afscheid te nemen van die saaie glazen en hallo te zeggen tegen een paar Whiskey glazen! Whiskey is een drank die zijn eigen unieke cultuur en traditie heeft. Whiskey glazen zijn een belangrijk onderdeel van de Whiskey ervaring, maar niet alle whiskey glazen zijn gelijk geschapen. We zullen de verschillende stijlen van whiskey verkennen en welk type glas je bij elke whiskey zou moeten gebruiken.

Het verschil tussen single malt en blended whiskey

Single malt Whiskey wordt gedistilleerd uit een beslag van gemoute gerst die is ontkiemd. De Whiskey rijpt vervolgens minstens drie jaar in eiken vaten. Blended Whiskeys zijn blends van Whiskeys zonder minimum leeftijdsvereiste. Deze Whiskeys worden vaak gemaakt door verschillende distilleerderijen en gebruiken vaak eerder Graanwhisky dan Whiskey van gemoute gerst.

Waarom drinken we whiskey?

We drinken Whiskey om verschillende redenen. Whiskey is een drank die een diepe geschiedenis en traditie heeft over de hele wereld. Whiskey glazen zijn belangrijk geworden voor de Whiskey ervaring, maar niet alle Whiskey glazen zijn gelijk geschapen. Whiskeys worden gerijpt in vaten van verschillende houtsoorten om een gewenst smaakprofiel te produceren, en eikenhout wordt gebruikt om de meeste Whiskeys te maken. Eiken vaten produceren Whiskeys met een klassieke Whiskey smaak die zowel zoet als eikachtig is met hints van vanille of karamel. Whiskydrinkers hebben meestal de keuze uit twee subsets: Single Malt Whiskeys en Blended Whiskeys. Single Malt Whiskeys worden gemaakt van gemoute gerst en rijpen minstens drie jaar in eikenhouten vaten. Blended whiskey is ouder dan Whiskey en wordt gemixt met Whiskeys van verschillende distilleerderijen. Dit levert een zachtere Whiskey op die minder eikenachtig van smaak is dan Single Malt Whiskeys.

7 regels om je whiskey beter te laten smaken

1. Drink het puur of met een snufje water en geen ijs.

2. Vermijd ijs en mixers die afbreuk doen aan de smaak van whisky.

3. Drink geen whiskey op een lege maag.

4. Laat je glas op kamertemperatuur komen voor je de drank serveert.

5. Serveer de whiskey in een glas met de juiste vorm om de smaak te versterken. 

6. Drink niet te veel, want dat is net zo hard voor jou als voor de mensen om je heen.

7. Overweeg food pairings om beter van uw drankje te genieten.

PVC buizen in je huis plaatsen

PVC buizen in je huis plaatsen

Als je op zoek bent naar pvc buizen voor je huis, kan het moeilijk zijn om te weten welke de beste is. lees hier onze tips!