Denk je aan het vervangen van je vloer? Kies dan voor de nieuwe vloer voor een laminaatvloer. Deze biedt vele voordelen, die we in dit artikel nader voor je uitwerken.

Laminaat: veelzijdig en onderhoudsarm

De twee meest genoemde voordelen van een laminaatvloer die je hoort van mensen die er al een hebben aangeschaft is de veelzijdigheid, dus grote keuze, en het onderhoudsarme karakter van een laminaatvloer. Daarnaast is een laminaatvloer ook nog vrij gemakkelijk zelf te leggen als je een beetje kunt klussen.

Duurzaam en onderhoudsarm

Door de harde toplaag van de laminaatvloer is deze zeer gemakkelijk schoon te houden. Een dweil en stofzuiger is alles wat je nodig hebt. Daarnaast er vaak een coating aangebracht op het laminaat waardoor deze weinig krast, niet verkleurd in het licht en niet gauw beschadigd raakt en dus langdurig mooi blijft.

Oneindige keuze in dessins en kleuren

Het grote voordeel van laminaat is de veelzijdigheid. Je kunt er echt alle kanten mee op en laminaatvloeren passen in werkelijk alle woonstijlen en bij elke inrichting. Op het gebied van dessins valt laminaat vaak uiteen in visgraat laminaat en tegel laminaat. Van beide soorten zijn oneindige dessins beschikbaar. Zo kom je veel hout nabootsingen tegen waar je zelfs nerven en noesten in het patroon ziet. Ook is er heel veel keuze in kleuren. Van bijna wit tot houtkleurig tot aan antraciet. Daarnaast zijn er vele opties met watervast laminaat. Die zijn vooral geschikt om te leggen in vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer.

Gemakkelijk zelf leggen

Het meeste laminaat is het zogenaamde kliklaminaat. De planken of tegels klikken dan gemakkelijk in elkaar en dat maakt het eenvoudig om de vloer zelf te leggen. Je bespaart zo een hoop kosten van een vloerenlegger, die je bij de meeste natuurstenen of houten vloeren wel nodig hebt.

Gunstig geprijsd

Vaak wordt laminaat gekozen als alternatief voor een houten vloer. Met een houtendessin kun je wel de uitstraling van een houten vloer creëren, maar heb je niet te maken met de veel duurdere aanschaf van een houten vloer. Bovendien hoeft een laminaatvloer, in tegenstelling tot een houten vloer, niet periodiek te worden behandeld om kleur en motief te behouden.

Laminaatvloer kopen?

Heb je genoeg argumenten gehoord om een laminaatvloer te kopen? Ga dan naar de website of winkel van Afium. Daar vind je een zeer ruime keuze aan zowel visgraat laminaat als tegel laminaat in vele kleuren en dessins. Je kunt je bestelling laten bezorgen in heel Nederland en België of zelf ophalen bij het magazijn, dat 5 dagen in de week geopend is.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...