Selecteer een pagina

Wanneer je je kind naar de opvang doet heb je verschillende keuzes. Gaan opa en/of oma oppassen? Kies je voor een kinderdagverblijf of BSO? Of ga je voor een gastouderopvang bij jou in de buurt? Deze keuze is voor sommige ouders best een lastige. Het hangt vaak af van je financiële situatie maar bovenal van de voorkeur van het kind. Houdt je kind van spelen inn grote groepen of liever in een huiselijke sfeer met een paar andere kinderen. Lees hier de voordelen van een kinderdagverblijf en een gastouderopvang.

Voordelen kinderdagverblijf

  • Een kinderdagverblijf is altijd open. Behalve op feestdagen natuurlijk. Is de leidster ziek of afwezig, dan is er altijd wel een invaller beschikbaar. Handig!
  • Bij een kinderdagverblijf werken ze met grote groepen, dat betekent veel vriendjes en vriendinnetjes voor je kind.
  • Veel speelgoed! Omdat er veel kinderen tegelijk spelen heeft een kinderdagverblijf vaak veel verschillend speelgoed. Goed voor de ontwikkeling van je kind.

Voordelen Gastouderopvang

  • Een gastouder is vaak een stuk goedkoper. Uiteraard krijg je ook hier toeslag van de belastingdienst.
  • Je kind speelt in een (kleinschalige) huiselijke omgeving, veel kinderen vinden dit fijn.
  • Gastouders zijn vaak flexibeler dan de kinderopvang. Je betaald vaak per uur in plaats van per dag(deel) en een uurtje eerder of later ophalen kan vaak prima.

Weet jij het al? Ga je voor een kinderdagverblijf of een geschikte gastouder bij jou in de buurt? Bij veel gastouders kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om te kijken of er een klik is tussen jou, het kind en de gastouder. Ben je op zoek naar een gastouder in Nieuwegein, neem dan hier eens een kijkje en plan een gratis kennismakingsgesprek in met de gastouder.

Dakgoot Ontstoppen: Eenvoudige Tips om Zelf Aan de Slag te Gaan

Heb je last van een verstopte dakgoot en wil je weten hoe je deze zelf kunt onstoppen? Een verstopte dakgoot kan leiden tot lekkages en schade aan je huis, dus het is belangrijk om snel actie te ondernemen. In deze blog delen we handige tips en stappen om zelf je...

Tips om verstandig te stoken met een houtkachel

Tips om verstandig te stoken met een houtkachel

Stook je met een houtkachel, dan is dit een hele slimme manier van verwarmen. Verwarm je je woning met een houtkachel, dan doe je dat zonder aanslag te doen op de voorraad fossiele brandstoffen. Hout is namelijk een natuurlijke brandstof en is heel duurzaam door het...

Creëer een rustgevende thuisomgeving

Creëer een rustgevende thuisomgeving

Het belang van een rustgevende en stressvrije thuisomgeving wordt steeds duidelijker in onze drukke levens. We brengen veel tijd door in onze huizen, en de manier waarop we onze ruimtes inrichten kan een diepgaande invloed hebben op ons emotionele welzijn. In deze...