Wanneer je je kind naar de opvang doet heb je verschillende keuzes. Gaan opa en/of oma oppassen? Kies je voor een kinderdagverblijf of BSO? Of ga je voor een gastouderopvang bij jou in de buurt? Deze keuze is voor sommige ouders best een lastige. Het hangt vaak af van je financiële situatie maar bovenal van de voorkeur van het kind. Houdt je kind van spelen inn grote groepen of liever in een huiselijke sfeer met een paar andere kinderen. Lees hier de voordelen van een kinderdagverblijf en een gastouderopvang.

Voordelen kinderdagverblijf

  • Een kinderdagverblijf is altijd open. Behalve op feestdagen natuurlijk. Is de leidster ziek of afwezig, dan is er altijd wel een invaller beschikbaar. Handig!
  • Bij een kinderdagverblijf werken ze met grote groepen, dat betekent veel vriendjes en vriendinnetjes voor je kind.
  • Veel speelgoed! Omdat er veel kinderen tegelijk spelen heeft een kinderdagverblijf vaak veel verschillend speelgoed. Goed voor de ontwikkeling van je kind.

Voordelen Gastouderopvang

  • Een gastouder is vaak een stuk goedkoper. Uiteraard krijg je ook hier toeslag van de belastingdienst.
  • Je kind speelt in een (kleinschalige) huiselijke omgeving, veel kinderen vinden dit fijn.
  • Gastouders zijn vaak flexibeler dan de kinderopvang. Je betaald vaak per uur in plaats van per dag(deel) en een uurtje eerder of later ophalen kan vaak prima.

Weet jij het al? Ga je voor een kinderdagverblijf of een geschikte gastouder bij jou in de buurt? Bij veel gastouders kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om te kijken of er een klik is tussen jou, het kind en de gastouder. Ben je op zoek naar een gastouder in Nieuwegein, neem dan hier eens een kijkje en plan een gratis kennismakingsgesprek in met de gastouder.

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...