Tuinhout is een veelzijdig en populair materiaal voor in de tuin. Het wordt vaak gebruikt voor de bouw van schuttingen, pergola’s, vlonders en tuinmeubelen. Tuinhout is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kwaliteiten en kan worden behandeld om het te beschermen tegen weersinvloeden en houtrot.

Er zijn verschillende soorten tuinhout verkrijgbaar, waaronder grenen, vuren, eiken, douglas en hardhout. Grenen en vuren zijn relatief goedkoop en perfect voor een low budget tuin. Deze houtsoorten worden veel gebruikt voor schuttingen en andere constructies die niet direct in het zicht staan. Eikenhout is duurder maar ook sterker en duurzamer dan grenen en vuren. Douglas tuinhout is afkomstig van de douglasspar en heeft een warme uitstraling. Het is sterk en duurzaam en wordt vaak gebruikt voor pergola’s en tuinmeubelen.

Hardhout de duurzame houtsoort

Hardhout is de meest duurzame houtsoort en heeft een mooie uitstraling. Het wordt vaak gebruikt voor vlonders, steigers en DIY tuinmeubelen maken. Tuinhout kan worden behandeld om het te beschermen tegen weersinvloeden en houtrot. Een veelgebruikte behandeling is impregneren, waarbij het hout wordt behandeld met een chemische stof die het hout beschermt tegen schimmels en insecten. Daarnaast kan het hout worden gebeitst of geverfd om het te beschermen tegen UV-straling en vocht. Het is belangrijk om het hout regelmatig te onderhouden en te behandelen om de levensduur te verlengen.

Schuttingen zijn een veelgebruikte toepassing van tuinhout. Ze bieden privacy en beschermen tegen wind en geluid. Tuinhouten schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes en kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten. De keuze voor een schutting hangt af van persoonlijke voorkeur en budget. Een goed geplaatste schutting kan jarenlang meegaan en bijdragen aan een mooie tuin. 

Pergola’s, schuttingen en de juiste deurbeslag

Pergola’s zijn een andere veelvoorkomende toepassing van tuinhout. Ze bieden een mooie en functionele toevoeging aan de tuin. Pergola’s kunnen worden gebruikt om een zitgedeelte te creëren, planten te ondersteunen of als decoratief element. Tuinhouten pergola’s zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Een goede aanvulling is om een mooie schuifdeurbeslag te hebben voor de exterieur van je deurbeslag. Een goed gebouwde pergola kan vele jaren meegaan en bijdragen aan een mooie tuin.

Vlonders zijn een populaire toepassing van tuinhout. Ze bieden een mooie en functionele oplossing voor een terras of looppad in de tuin. Tuinhouten vlonders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Het is belangrijk om het hout regelmatig te onderhouden en te behandelen om de levensduur te verlengen. Heb je een kleine tuin? Lees hier verder voor kleine tuin ideeën!

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...