Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste oplossing van het verwijderen van bouwafval zijn big bags!

Lege big bags zijn goedkoop en milieuvriendelijk

Een voornaamste reden om te werken met big bags, zijn de goedkope aanleverkosten. Daar waar een afvalcontainer met een containerauto vervoerd moet worden vanaf het depot naar de bouwlocatie, kun je online goedkoop big bags bestellen. Een ritje met de vrachtwagen is altijd veel duurder dan het bezorgen van een pakketje met Postnl!

Een andere besparing door de big bag per post te laten bezorgen, is de CO2 uitstoot. Er hoeft immers geen vervuilende vrachtwagen op-en-neer te rijden. Ook draagt het bij aan een betere doorstroming van het verkeer, aangezien een containerauto wel even bezig is met het takelen van een container en daarmee het verkeer zal ophouden. Een Postnl-busje is een stuk minder belastend voor de buurt!

Flexibel big bags positioneren op de stoep

Vele mensen weten er inmiddels van; eerst staat er een bord in de tuin, vervolgens een container voor de deur. Huis verkocht! Een grote afvalcontainer wordt vaak op een parkeerplaats gezet, waarbij om-en-rond de parkeerplaats vrij moet blijven voor de containerauto. Dit wekt vaak veel ergernis bij omwonenden en is vaak geen bevordering van het straatbeeld. Big bags daarentegen kunnen achter elkaar worden geplaatst op plekken die vrij zijn en minder overlast veroorzaken voor omwonenden. Ook kun je het aantal big bags kopen dat je nodig denkt te hebben, en kun je altijd goedkoop een of twee big bags bijbestellen. Een bouwcontainer kost honderden euro’s per stuk, waardoor je er liever niet te veel besteld. 

Dakkapel en big bags hijsen met een kraan

De meeste dakkapels worden met een grote kraan omhoog gehesen. In sommige gevallen wordt de hijskraan ingehuurd door de aannemer, in andere gevallen wordt er direct zaken gedaan met het kraanbedrijf. In beide gevallen is het raadzaam om te bedingen dat het kraanbedrijf ook het afval gelijk meeneemt – ze zijn er toch, waardoor de transportkosten feitelijk al betaald zijn. Je betaald dan enkel de kosten voor het verwerken van het bouw-en sloopafval. Deze werkwijze zal een stuk goedkoper zijn, dan het apart bestellen van een containerauto die het bouwafval komt ophalen.

Vier Oktoberfest thuis met vrienden en familie

Vier Oktoberfest thuis met vrienden en familie

Ben je klaar om de gezelligheid en vrolijkheid van Oktoberfest naar je eigen huis te halen? Ja, je hoort het goed! Wie zegt dat je naar München moet reizen om dit iconische feest te vieren? Vandaag deel ik met jou hoe je met een paar simpele stappen een onvergetelijk...

Met deze decoraties breng je sfeer in je woonkamer

Met deze decoraties breng je sfeer in je woonkamer

Dit artikel is een betaald partnerschap met Hema Wil je je woonkamer graag gezelliger maken? Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: met de juiste decoraties kun je je ruimte transformeren in een gezellige en stijlvolle plek waar je graag tijd doorbrengt. Gebruik...

De deurknop: De leukste thuis

De deurknop: De leukste thuis

Enig idee hoe vaak je naar een deurknop kijkt? Onbewust en bewust is dat vele keren per dag en dus duizenden keren per jaar! Dan kun je maar beter zorgen dat die deurknop mooi is en past in de rest van jouw inrichting. De deurknop is de leukste thuis Ken je dat...