Selecteer een pagina

Beleef de lente is een uitspraak die ik zelf graag hoor. De lente vind ik persoonlijk de mooiste tijd van het jaar. De winter is voorbij en mooiere dagen zitten er aan te komen. De lente is de tijd om onder andere lekker in de tuin aan het werk te gaan en hem helemaal ready te maken voor de zomer. Daarnaast is het ook een heerlijke periode om even lekker weg te gaan. Zowel voor binnen Nederland als buiten Nederland.

Beleef de lente in je eigen tuin

Zelf beleef ik de lente graag in mijn eigen tuin. Ik zou mezelf ook zeker omschrijven als iemand met groene vingers die graag in de tuin werkt. Ik ben dan ook erg gelukkig met de grote tuin die om ons huis heen ligt. Ik zou er niet aan moeten denken om in de stad te wonen en een kleine tuin te hebben. De tuin is namelijk de plek bij uitstek waar ik me thuis graag begeef. Met name wanneer ik de lente wil beleven ben ik hier graag te vinden. Gelukkig heb je geen dure tuin nodig om te genieten en hier de lente te beleven. Ook in een low budget tuin is het heerlijk vertoeven in het voorjaar.

Werken in de tuin

Als ik denk aan beleef de lente dan denk ik aan werken in mijn eigen tuin en alles weer mooi en zomerklaar maken. Belangrijk hierbij is met name zorgen dat je planten weer netjes en gesnoeid worden. In mijn tuin vind je qua planten echt van alles, denk aan zonnebloemen, vergeet me nietjes, lavendel, rozen, maar ook minder voorkomende planten als de dropplant. In de lente is het belangrijk dat je de veel van je planten goed bij werkt om ervoor te zorgen dat ze in de zomer zo mooi mogelijk zijn. Je rozen snoeien is met name erg belangrijk. Dit zijn vaak toch wel vaak de parels uit je tuin, deze moeten in de zomer goed in bloei staan.

Genieten in de tuin

Naast werken in je eigen tuin is het ook belangrijk om te genieten in je eigen tuin. Beleef de lente elke ochtend met een lekkere kop koffie of thee bij zonsopgang. Of met een heerlijke picknick in je eigen tuin. Maar denk ook aan de eerste barbeque van het jaar met je geliefde, familie of met vrienden. Iedereen beleeft de lente in eigen tuin op een eigen manier, maar dit zijn toch vaak de dingen die je hierover terug hoort. Zelf vind ik het allemaal prachtig en beleef ik het liefst elke dag van de lente in eigen tuin.

Beleef de lente in je eigen tuin

Beleef de lente in Nederland

Beleef de lente in Nederland, vaak zijn we ons niet helemaal bewust van de pracht van ons eigen land. Tegenwoordig denken we bij vakanties steeds sneller aan zonvakanties, city trips of andere avonturen in het buitenland. Hierbij vergeten we soms het moois dat ons eigen kleine landje ons te bieden heeft. Daarom krijg je deze tip van mij: beleef de lente ook eens een keer in Nederland. Om je hierbij te helpen heb ik een aantal tips en ideeën voor je uitgezocht zodat ook jij de lente kan beleven in het mooie Nederland.

Beleef de lente in Friesland

Friesland is een prachtige plek om de lente te beleven. Het is een van de mooiste provincies om in de lente een weekendje naartoe te gaan. De natuur bloeit weer prachtig op en er is dan ook veel om te doen en te zien. Friesland staat natuurlijk vooral bekend om het prachtige waterlandschap. Het is dan ook echt een aanrader om naar de regio waterland te gaan, hier vind je de prachtige Friese meren waar je heerlijk bootje kan varen. Ook zijn hier evenementen die je kan bekijken zoals het typisch Friese skutjesilen. Beleef de lente dus eens een keertje in het mooie Friesland!

Beleef de lente in Drenthe

Ook Drenthe is een mooie provincie om de lente te beleven. Dit komt onder andere door de vele natuur die hier te vinden is. Doordat Drenthe een van de minst dichtbevolkte provincies is valt er hier genoeg te zien. Zo heb je meerdere nationale natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen over de heide en langs de schaapskooien. Bij meerdere parken kan je ook nog heerlijk een kop koffie krijgen of een lekkere lunch. Als je veel van natuur en rust houd beleef dan de lente eens heerlijk in het rustige Drenthe.

Beleef de lente in Drenthe

Beleef de lente op de waddeneilanden

Boven Drenthe en Friesland hebben we natuurlijk ook nog onze eigen waddeneilanden. Ook dit is een prachtige plek om de lente te beleven. Beleef de lente bijvoorbeeld een keer op het populaire ameland, of ga naar het prachtige texel. Ook vlieland en terschelling zijn heerlijk om een weekendje met vrienden of familie heen te gaan. Vooral fietsen en strandwandelingen zijn heerlijk om op deze eilanden te doen. Of kies een keer voor iets anders en beleef de lente op schiermonnikoog! 

Beleef de lente in Limburg

Ook in het zuiden van het land kun je heerlijk de lente beleven. Met name in het meeste zuidelijke punt van Limburg is veel te zien en te doen. Zo kan je kiezen voor een dagje maastricht of heerlijk het terras op in Valkenburg. Ook heb je hier mooie oude gebouwen en zelf een beetje een berglandschap. Limburg is dan ook de minst vlakke provincie van de lage landen. Als je wat meer van het stedelijke en een terrasje  houdt beleef dan de lente in Limburg!

Ga naar de veluwe!

Als je helemaal gek bent van de natuur is het ook heerlijk om de lente te beleven op de veluwe. Deze prachtige beboste regio in Gelderland is een van de beste plekken om tot rust te komen. Ideaal dus voor een weekendje weg in de lente! Op de veluwe is er daarnaast ook genoeg te doen, denk aan wandelen, mountainbiken, fietsen en paardrijden. Er zijn vele paden met mooie routes door de natuur die je kan nemen. Daarnaast zijn er ook vele andere bezienswaardigheden en activiteiten. Beleef de lente heerlijk in de veluwe met alles wat er hier te doen en te beleven valt.

Ga naar de Zee

We mogen natuurlijk ook niet vergeten dat ons mooie landje voor een groot deel aan de zee ligt. Een dagje zee is ook heerlijk om de lente te beleven! Langs de gehele westkust heb je prachtige plaatsen zoals Zandvoort en Scheveningen. Ook kan je hier goed doen aan watersporten en op een goeie dag zelf surfen. Voor een mooie beleving van de lente is een dagje strand dan ook echt een aanrader!

Beleef de lente aan de zee

Beleef de lente in het buitenland

We hebben het natuurlijk al uitgebreid over Nederland gehad en je vertelt en hoe je de lente daar kan beleven. Ondanks dat ik zelf een echte Nederland liefhebber ben is er ook genoeg te doen in het buitenland. Beleef de lente dus ook lekker in het buitenland, kiest niet voor het een of het ander maar doe het gewoon lekker allebij! 

Beleef de lente op de camping

Een van de mooiere dingen om te doen in het buitenland vind ik zelf kamperen. De lente kan hier al een heerlijk seizoen voor zijn als je bijvoorbeeld naar Frankrijk gaat. Ik beleef zelf graag de lente in de landen ten zuiden van Nederland. Met name in de lente is het weer hier erg aangenaam. De kou is al weg en je zit ook nog niet met de warmte van de zomer. Om deze redenen vind ik het perfect om de lente te beleven op een mooie Franse of zelfs italiaanse camping! Beleef de lente zelf ook eens lekker in een klapstoeltje voor je tent en plan snel je eigen kampeertrip! 

Boek een citytrip

Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal niet zoveel van de natuur en bijvoorbeeld van kamperen houdt. Zelf kan ik het bijna niet begrijpen maar iedereen vindt natuurlijk andere dingen leuk. Wanneer je veel van de stadse gezelligheid, terrasjes, historie en lekker eten houdt zijn stedentrips in de lente echt een aanrader. Door het lekkere weer kan je heerlijk terrasjes pakken of picknicken in parken. Daarnaast is het ook niet te warm om stadswandelingen of fietsroutes te pakken. In het zuiden van Europa zijn prachtige steden waar je heen kan gaan zoals bijvoorbeeld, Barcelona, Malaga, Lissabon, Rome en Athene. Maar ook in het oosten zijn prachtige steden die je kan bezoeken zoals; Budapest, Praag, Sofia en Riga! Beleef dus een heerlijke lente in een van de mooie steden die Europa te bieden heeft.

Beleef de lente in Budapest

Beleef de lente tip

Ik heb ook nog een beleef de lente tip voor je! Voor iedereen is het anders hoe je het liefst de lente beleeft. We hebben allemaal onze eigen interesses en voorkeuren, maar toch wil ik je nog even wat tips geven. Als je de lente optimaal wilt beleven probeer hier dan actief mee bezig te zijn. Dit hoeft niet extreem natuurlijk, maar bedenk eens voor jezelf wat je echt leuk zou vinden en doe dan onderzoek naar wat je precies allemaal kan doen. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat de lente zo aan je voorbij is gegaan en er achteraf zoveel dingen zijn die je had willen doen. Zorg er dus voor dat je hier op tijd over nadenkt en zoveel mogelijke leuke dingen vooruit plant. Op deze manier beleef je de lente zoals je die altijd al hebt willen beleven! 

Dakgoot Ontstoppen: Eenvoudige Tips om Zelf Aan de Slag te Gaan

Heb je last van een verstopte dakgoot en wil je weten hoe je deze zelf kunt onstoppen? Een verstopte dakgoot kan leiden tot lekkages en schade aan je huis, dus het is belangrijk om snel actie te ondernemen. In deze blog delen we handige tips en stappen om zelf je...

Tips om verstandig te stoken met een houtkachel

Tips om verstandig te stoken met een houtkachel

Stook je met een houtkachel, dan is dit een hele slimme manier van verwarmen. Verwarm je je woning met een houtkachel, dan doe je dat zonder aanslag te doen op de voorraad fossiele brandstoffen. Hout is namelijk een natuurlijke brandstof en is heel duurzaam door het...

Creëer een rustgevende thuisomgeving

Creëer een rustgevende thuisomgeving

Het belang van een rustgevende en stressvrije thuisomgeving wordt steeds duidelijker in onze drukke levens. We brengen veel tijd door in onze huizen, en de manier waarop we onze ruimtes inrichten kan een diepgaande invloed hebben op ons emotionele welzijn. In deze...