Selecteer een pagina

Het is geen geheim dat snoep heerlijk is. Wie kan een chocoladereep of een zak snoep weerstaan? Veel mensen maken zich echter zorgen over de hoeveelheid suiker die ze binnenkrijgen als ze zich tegoed doen aan deze zoete snacks. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle snoep gelijk is – sommige soorten zijn veel gezonder voor je dan andere. In deze blogpost bespreken we welke soorten snoep het slimst zijn om op te snoepen als je trek hebt in suiker!

Waar komt de hunkering naar snoep vandaan

Voordat we het hebben over slimme manieren om ermee om te gaan, waar komt die behoefte aan suiker en zoetigheid nou eigenlijk vandaan? Volgens een studie van de Universiteit van Bordeaux zijn er bepaalde gebieden in onze hersenen die geactiveerd worden als we iets zoets zien of proeven. Dit gebied wordt de “hedonische hot spot” genoemd, en het is verantwoordelijk voor het verwerken van plezier en beloning. Met andere woorden, snoep activeert hetzelfde gebied van onze hersenen als seks, drugs en andere vormen van verslaving!

Dus wat betekent dit voor snoep liefhebbers? Het betekent dat we extra voorzichtig moeten zijn met hoe vaak we ons overgeven aan deze suikerrijke snacks. Als we onszelf toestaan om snoep te eten elke keer als we trek krijgen, kunnen we problemen krijgen op de lange termijn. Net als bij elke andere verslaving, is matiging de sleutel.

Wat zijn een paar slimme manieren om je verlangen naar snoep te stillen?

Nu we een beetje meer weten over waar het verlangen naar snoep vandaan komt, laten we het eens hebben over een paar slimme manieren om het te bevredigen; 

  • Ten eerste, probeer snoep te kiezen dat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten. Zo voorkom je dat je alle kunstmatige kleuren, smaakstoffen en zoetstoffen binnenkrijgt die vaak in bewerkt snoep zitten. 
  • Ten tweede, kies voor snoep dat gezonde vetten bevat, zoals vet van noten of kokosnoten. Deze vetten helpen de opname van suiker in je bloedstroom te vertragen, wat pieken in je bloedsuikerspiegel kan voorkomen. 
  • Tot slot, zorg ervoor dat je snoep met mate eet! Als je jezelf toestaat elke dag een klein snoepje te eten, zul je minder snel te veel snoepen als wanneer je jezelf altijd probeert te weerhouden van het eten van snoep, dan zal de trek namelijk alleen maar toenemen en wordt het moeilijk om het maar bij één snoepje te houden.

Met deze tips kun je je hart ophalen zonder je gezondheid te schaden! Snoepen kan een onderdeel zijn van een gezond, evenwichtig dieet – je moet alleen slim zijn met welke soorten snoep je eet en hoeveel je ervan consumeert. Dus ga je gang en geniet van die chocoladereep … met mate!

Verschillende soorten wespen

Verschillende soorten wespen

Wespen zijn insecten die we natuurlijk allemaal wel kennen, maar wist je dat er talloze verschillende soorten bestaan? Het zijn mooie dieren, maar geven ook last. Zo kunnen ze bijvoorbeeld steken. Heb je last van wespen in de tuin? Zorg dan voor de juiste...

Wanneer en waar gebruik je een LED profiel?

Wanneer en waar gebruik je een LED profiel?

Wil jij graag LED verlichting ophangen in jouw interieur, maar ben je benieuwd naar hoe je deze verlichting kunt installeren in de ruimte? Dan helpen wij je graag verder. De beste manier om te zorgen dat LED strips netjes worden bevestigd op de muren of plafonds, is...

Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Wanneer je gaat verbouwen is een container nodig. Alleen het formaat, het soort afval en de eventuele vergunning die nodig is spelen wel een rol in de keuze. Je wilt dit allemaal eerst goed in kaart hebben. Zo kan je zorgen dat alles goed op orde is. Je leert op deze...