Parfum is een krachtig instrument. Het kan je zelfverzekerd, sexy en krachtig laten voelen. Het kan je ook heerlijk laten ruiken. Maar met zo veel verschillende soorten parfum op de markt, kan het lastig zijn om te weten welke je moet kopen – vooral als je het voor iemand anders koopt! In deze blog nemen we een kijkje naar geurfamilies en hoe je ze kunt gebruiken om de perfecte geur voor jezelf of voor iemand anders te kopen.

Parfum kopen en geurfamilies

Dus, wat zijn geurfamilies? Geurfamilies zijn groepen van geuren die gemeenschappelijke kenmerken hebben. Afhankelijk aan wie je het vraagt, zijn er verschillende soorten geurfamilies. Als je parfum wilt kopen is het daarbij goed om te onthouden dat de meeste parfum in meerdere families kan vallen. In deze blog onderscheiden we zeven grote geurfamilies: bloemig, citrus, Oosters, chypre, aromatisch en leer geuren. Elke familie heeft zijn eigen unieke geurprofiel waar je rekening mee kan houden als je parfum wilt kopen.

Bloemige parfum kopen

Bloemige parfums zijn meestal licht en vrouwelijk. Ze bevatten vaak noten van rozen, jasmijn en lelies. Dit is onder de vrouwen een van de populairste soorten parfum die ze kopen. Voor mannen is dit een minder voor de hand liggende keuze, alhoewel er uiteraard wel dergelijke soorten parfum te koop zijn.

Citrus parfum

Citrus parfums zijn vaak licht en verfrissend. Ze bevatten noten van citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en grapefruit. Ze zijn perfect voor de zomer als je parfum wilt kopen, en kunnen helpen om je humeur op een warme dag op te peppen.

Oosters of Oriëntaalse parfum

Oosterse parfums zijn vaak zwaarder en sensueler dan andere soorten parfums. Ze bevatten vaak kruidige noten zoals kaneel en kruidnagel, die ze een warme, exotische geur geven. Ze zijn perfect voor speciale gelegenheden, of voor als parfum wil kopen dat je sexy en zelfverzekerd laat voelen.

Chypre parfum

Chypre parfums staan bekend om hun unieke combinatie van houtachtige, aardse en bloemige geuren. Dit parfum kopen is dus een goed idee als je hier van houdt. Ze bevatten vaak noten van eikenmos, patchoeli en lavendel, die ze een diep, mysterieus aroma geven. Chypre parfums zijn niet voor iedereen weggelegd, wat goed is om te onthouden als je dit parfum wilt kopen.

Aromatisch parfum kopen

Aromatische parfums staan bekend om hun frisse en kruidige geuren. Ze bevatten vaak noten van lavendel, rozemarijn en tijm, die ze een zuiver, opbeurend aroma geven. Dit parfum kopen is dus ook een perfect idee als je dit ziet zitten. Ze zijn perfect om elke dag te dragen, en ideaal voor mensen die zich verfrist en verkwikt willen voelen.

Parfum kopen

Als je parfum wilt kopen, kun je ook een leer geur kiezen. Zoals je je kan voorstellen zijn de leer geuren de neiging aards en mannelijk te zijn. Ze bevatten vaak noten van cederhout, sandelhout en vetiver. Kortom, geurfamilies helpen jou te vinden waar je naar op zoek bent. Zo wordt parfum kopen een eitje!

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

In steeds meer huishoudens doet de stoomreiniger  zijn intrede. Zag je dit apparaat vroeger vooral gebruikt worden bij het schoonmaken van kantoren, nu wordt hij ook steeds meer gebruikt voor het schoonmaken van huiskamers en andere vertrekken in woningen. En dat...

Dakkapel bouwen met big bags

Dakkapel bouwen met big bags

Het plaatsen van een dakkapel is vaak een feestelijke gebeurtenis; het huis wordt letterlijk uitgebouwd en krijgt meer ruimte. Het plaatsen van de dakkapel is vaak het probleem niet…maar heb je ook rekening gehouden met het afval dat vrijkomt? De makkelijkste...

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Het perfecte haardhout: Welke houtsoorten branden het best?

Een knisperend haardvuur brengt sfeer en warmte in huis, vooral in de koude maanden. Om optimaal van je open haard te genieten, is het essentieel om het juiste hout te gebruiken. Verschillende houtsoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen die invloed hebben...