Bij verhuizen komen heel veel verschillende dingen op hetzelfde moment kijken. Naast alle dingen die geregeld moeten worden om bijvoorbeeld de hypotheek rond te krijgen, adresgegevens te veranderen en de overdracht van het huis te realiseren zijn er ook nog heel wat meubels en spullen die er verhuisd moeten worden. Helaas kost dit ook veel tijd en lijkt het in eerst instantie minder werk dan het daadwerkelijk is. Van je huidige spullen uitzoeken, inpakken en vervoeren tot nieuwe spullen kopen en deze een plekje geven bij je nieuwe adres. Wij maken dit graag wat makkelijk voor je aan de hand van een aantal tips. Wij hopen dat je een soepele verhuizing tegemoet gaat!
Je meubels verhuizen zonder schade
Je meubels zijn vaak de grootste en meest waardevolle spullen die je graag zonder schade in je nieuwe woning wilt krijgen. Er zijn dan ook een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden wanneer je meubels gaat verhuizen. Allereerst kun je ze voordat je ze gaat vervoeren goed beschermen door middel van verpakkingsmaterialen, je zou daarvoor handwikkelfolie kunnen kopen. Wanneer ze dan tegen een muur of trapleuning aan komen zal de kans op schade minder klein zijn. Ook bubbeltjesplastic of schuimfolie kan daarvoor worden gebruikt. Om die schade nog verder te beperken is het een mogelijkheid om van tevoren dingen op te gaan meten. Denk hierbij aan de afmetingen van je meubels en de breedte van deuren, ramen de trappengang en andere doorgangen. Als de meubels eenmaal in de verhuiswagen staan is het gebruik van karton ook aan te raden. Stukken karton op de vloer, tussen en rondom de meubels zorgen ervoor dat er geen krassen zullen komen tijdens het rijden naar je nieuwe woning.
Meubels waar je extra op moet letten
Over het algemeen is het belangrijk dat je het verhuizen van je meubels zorgvuldig uitvoert, onder andere met behulp van onze bovenstaande tips. Maar er zijn een aantal dingen waar je tijdens je verhuizing net wat meer op moet letten. Neem bijvoorbeeld de wasmachine, deze moet van tevoren eerst worden ontkoppeld van stroom en water. Ook moet deze worden “ontwaterd” voordat het überhaupt vervoerd kan worden. Een wasmachine weegt vaak tussen de 60 en 80 kilo. Denk er dus aan dat je deze met meerdere mensen moet vervoeren en niemand zomaar even in de auto krijgt. Ook een koelkast heeft wat meer zorgvuldigheid bij het vervoeren nodig. Deze mag namelijk niet te veel kantelen of liggend vervoerd worden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het koelmiddel gaat schuimen en dus kapot gaat. Laat na het vervoeren dus altijd de koelkast even minimaal 8 uur staan zonder opnieuw aan te sluiten.
Een aantal tips voor het verhuizen
Naast dat we je graag willen helpen met het veilig verhuizen van je meubels geven we je nog een aantal andere tips voor een soepele verhuizing. Het belangrijkste is de voorbereiding. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Zorg dus voor genoeg verhuisdozen, begin op tijd met spullen uitzoeken en maak een lijst met spullen die je nodig hebt. Doe het inpakken en uitzoeken van je spullen stap voor stap, ga elke kamer een voor een af en werk van kleine naar grote spullen. Koop eventueel ook handwikkelfolie voor breekbare spullen en maak de verhuisdozen niet te zwaar. Ook zou je een verhuisbedrijf kunnen inschakelen die je helpt met het verhuizen van alle zware spullen.
Ben je er nog niet over uit welk soort interieur je in je nieuwe woning zou willen hebben? In een andere blog vertellen we meer over een landelijk interieur in je woonhuis.