Selecteer een pagina

Hoe vaak heb je al niet in een situatie verkeerd waarin je denkt dat je een soa hebt opgelopen en niet weet wat je moet doen? Het kan een heel ongemakkelijke ervaring zijn, om niet te zeggen eng. Je hebt misschien het gevoel dat je de enige bent die dit ooit heeft meegemaakt, maar je bent zeker niet de enige. Veel mensen hebben elke dag met dit probleem te maken. Het goede nieuws is dat er nu een beter alternatief is dan naar de dokter gaan voor een soa test – de soa zelftest. In deze blog bespreken we hoe een soa zelftest kan helpen als je vermoedt dat je een soa hebt opgelopen.

De soa zelftest en klachten

Soa’s, of seksueel overdraagbare aandoeningen, komen ongelooflijk vaak voor. Gelukkig kan je een soa met een soa zelftest of een test bij de dokter vaak eenvoudig opsporen. Soa’s kunnen via seksueel contact van de ene op de andere persoon worden overgedragen. Verschillende soa’s hebben verschillende symptomen, maar sommige soa’s veroorzaken helemaal geen symptomen. Dit betekent dat je een soa kunt hebben en het niet eens weet. Dat maakt het belang van regelmatig testen erg groot. Dat kan onder andere met een soa zelftest.

Verschillende soa’s en de soa zelftest

Er zijn veel verschillende soa’s, maar de meest voorkomende zijn chlamydia, gonorroe, hiv/aids, HPV (humaan papillomavirus) en syfilis. Tijdens een soa zelftest of de test bij de dokter worden er vaak verschillende tests gebruikt om verschillende soa’s op te sporen. Soa’s kunnen verschillende symptomen veroorzaken of juist geen enkele. Als je klachten hebt of gewaarschuwd bent door een vorige partner, is het een goed idee om een soa zelftest te doen of naar de dokter te gaan.

Voordelen van een soa zelftest

Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk om met hun zorgverlener over soa’s te praten omdat ze zich schamen. Anderen hebben misschien geen toegang tot goede gezondheidszorg of kunnen zich die niet veroorloven. Voor deze mensen kan een soa zelftest een betere optie zijn. Zelftests voor soa’s zijn steeds beter verkrijgbaar en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ze zelfs online bestellen. Een soa zelftest zijn privé en vertrouwelijk, en je kunt ze gewoon zelf thuis afnemen. Daarna kun je de monsters naar een medisch laboratorium sturen.

Een soa zelftest bestellen

Er zijn veel voordelen van een soa zelftest ten opzichte van een bezoek aan de dokter. Soa zelftesten zijn handiger, betaalbaarder en meer privé dan een bezoek aan de dokter. Zo kan je jezelf ook thuis op soa’s laten testen zonder dat je je seksuele voorgeschiedenis hoeft te bespreken met een zorgverlener. Een soa zelftest is een goede optie voor mensen die zich ongemakkelijk voelen om over soa’s te praten met hun zorgverlener of die geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg. Een soa zelftest is voor veel mensen dus een beter alternatief!

Verschillende soorten wespen

Verschillende soorten wespen

Wespen zijn insecten die we natuurlijk allemaal wel kennen, maar wist je dat er talloze verschillende soorten bestaan? Het zijn mooie dieren, maar geven ook last. Zo kunnen ze bijvoorbeeld steken. Heb je last van wespen in de tuin? Zorg dan voor de juiste...

Wanneer en waar gebruik je een LED profiel?

Wanneer en waar gebruik je een LED profiel?

Wil jij graag LED verlichting ophangen in jouw interieur, maar ben je benieuwd naar hoe je deze verlichting kunt installeren in de ruimte? Dan helpen wij je graag verder. De beste manier om te zorgen dat LED strips netjes worden bevestigd op de muren of plafonds, is...

Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Wanneer je gaat verbouwen is een container nodig. Alleen het formaat, het soort afval en de eventuele vergunning die nodig is spelen wel een rol in de keuze. Je wilt dit allemaal eerst goed in kaart hebben. Zo kan je zorgen dat alles goed op orde is. Je leert op deze...