Selecteer een pagina

Als jij een woning hebt gevonden, dan ben je natuurlijk erg blij. Eindelijk een mooi nieuw plekje waar je kunt wonen. Voordat je echt kunt gaan wonen, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat dacht je van de inrichting en het kopen van meubels. Maar er is ook nog een ander belangrijk punt, en dit is het krijgen van een bouwkundige keuring. Dit is in de meeste gevallen zeker aan te raden. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier. 

Hoe zit het met een bouwkundige keuring

Wat is een bouwkundige keuring precies? Het is logisch als je dit niet weet, omdat het iets is waar voornamelijk specialisten zich mee bezig houden. Dit kun je uit laten voeren door een onafhankelijk keuringsbureau. Je kunt zelf een keuze maken tussen verschillende partijen. Vaak betaal je hier een prijs van tussen de 300 en 500 euro voor. De partij stelt hierna een rapport op, waarin alles over de staat van de woning staat beschreven. Ook worden de gebreken van de woning in dit rapport benoemd. Hierbij worden ook meteen de kosten genoemd die nodig zijn om deze gebreken aan je woning te herstellen. 

Woning onder voorbehoud en een keuring

Het is heel begrijpelijk dat je een bouwkundige keuring wilt laten uitvoeren. Dit geeft namelijk een betrouwbaar inzicht van de staat van je nieuwe woning. Je weet daarbij ook met welke kosten je precies te maken krijgt en welke werkzaamheden nodig zijn. Ook als je een woning koopt met voorbehoud, dan is het uitvoeren van een keuring handig. Als er dan toch te veel dingen niet goed zijn, kun je van de koop afzien. 

Wanneer vindt een keuring precies plaats?

Je ziet vaak dat een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd in de drie dagen bedenktijd. Zo hoeft de koper vooraf niet een bedrag te bepalen. Wel heeft de koper recht op ontbinden als het na de keuring allemaal toch tegenvalt. Als de woning toch achteraf gebreken blijkt te hebben, is het handig dat je toch nog van de koop van afzien. Dit is handig en weet je waar je aan toe bent. Er is nog een andere mogelijkheid. Een bouwkundige keuring kan ook binnen een gesteld termijn worden uitgevoerd. Het is in sommige gevallen ook aftrekbaar. Zo krijg je een aanzienlijk deel van de kosten terug.

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Het herkennen en bestrijden van houtwormen en huiszwam in je woning

Zwam in huis: een veelvoorkomend probleem Een van de meest voorkomende problemen waarmee huiseigenaren te maken krijgen, is de aanwezigheid van zwam in huis. Zwam is een schimmel die hout aantast en kan leiden tot ernstige schade aan de structuur van je woning. Twee...

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak, een belangrijk aspect in iedere huishouden

Schoonmaak is een belangrijk aspect van het onderhoud van elk gebouw. Of het nu gaat om een kantoor, een winkel of een woning, regelmatig schoonmaken zorgt voor een gezonde en aangename omgeving om in te werken of te leven. Naast dagelijkse schoonmaak is periodieke...