Als jij een woning hebt gevonden, dan ben je natuurlijk erg blij. Eindelijk een mooi nieuw plekje waar je kunt wonen. Voordat je echt kunt gaan wonen, zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat dacht je van de inrichting en het kopen van meubels. Maar er is ook nog een ander belangrijk punt, en dit is het krijgen van een bouwkundige keuring. Dit is in de meeste gevallen zeker aan te raden. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier. 

Hoe zit het met een bouwkundige keuring

Wat is een bouwkundige keuring precies? Het is logisch als je dit niet weet, omdat het iets is waar voornamelijk specialisten zich mee bezig houden. Dit kun je uit laten voeren door een onafhankelijk keuringsbureau. Je kunt zelf een keuze maken tussen verschillende partijen. Vaak betaal je hier een prijs van tussen de 300 en 500 euro voor. De partij stelt hierna een rapport op, waarin alles over de staat van de woning staat beschreven. Ook worden de gebreken van de woning in dit rapport benoemd. Hierbij worden ook meteen de kosten genoemd die nodig zijn om deze gebreken aan je woning te herstellen. 

Woning onder voorbehoud en een keuring

Het is heel begrijpelijk dat je een bouwkundige keuring wilt laten uitvoeren. Dit geeft namelijk een betrouwbaar inzicht van de staat van je nieuwe woning. Je weet daarbij ook met welke kosten je precies te maken krijgt en welke werkzaamheden nodig zijn. Ook als je een woning koopt met voorbehoud, dan is het uitvoeren van een keuring handig. Als er dan toch te veel dingen niet goed zijn, kun je van de koop afzien. 

Wanneer vindt een keuring precies plaats?

Je ziet vaak dat een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd in de drie dagen bedenktijd. Zo hoeft de koper vooraf niet een bedrag te bepalen. Wel heeft de koper recht op ontbinden als het na de keuring allemaal toch tegenvalt. Als de woning toch achteraf gebreken blijkt te hebben, is het handig dat je toch nog van de koop van afzien. Dit is handig en weet je waar je aan toe bent. Er is nog een andere mogelijkheid. Een bouwkundige keuring kan ook binnen een gesteld termijn worden uitgevoerd. Het is in sommige gevallen ook aftrekbaar. Zo krijg je een aanzienlijk deel van de kosten terug.

Vochtproblemen in de kelder? Dit kunt u eraan doen

Vochtproblemen in de kelder? Dit kunt u eraan doen

Kelders zijn vaak vochtiger dan de overige plekken in je woning of bedrijfspand. Dat is toch heel normaal en geen enkel probleem? Dat is slechts tot op zekere hoogte het geval. Want als de kelder echt vochtig is, dan kan dat leiden tot schimmelvorming. En schimmels...

Zijn slakken in de tuin goed of slecht?

Zijn slakken in de tuin goed of slecht?

De meeste mensen denken dat het niet goed is voor de tuin wanneer ze er slakken aantreffen. Dit is echter onjuist want deze kleine diertjes moeten meestal niets van jouw planten hebben en eten vooral rotte plantenresten. Eigenlijk moet je er dus hartstikke blij mee...